Laktik Asit Cilt Bakımı

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş


Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalemde laktik asitle cilt bakımı konusunu inceledim. Makalemi laktik asit nedir , cilt bakımında nasıl kullanılır , sivilcelere iyi gelir mi , cilt lekelerine laktik asit , dudak peelingi nasıl yapılır sorularına cevap aradım. Laktik asit aslında geç keşfedilen fakat etkili bir peeling yöntemidir.Tüm değerli okuyucularımı uyarmak istiyorum tüm peeling uygulamaları gibi dikkatli ve hatta uzman kontrolünde uygulanması gerekmektedir. İyi okumalar.

Cilt Bakımında Laktik Asit Kullanımı


Laktik asit pekçok kozmetik ürünün içerisine ilave edilen bir aha (alfa hidroksi asit) ailesinin en zayıf asididir. Laktik asit piyasada süt asiti (süt peelingi) ve yoğut asidi (yoğurt peelingi) olarak da adlandırılmaktadır. Laktik asitin yapısı gereği yüksek konsantrasyonlarındaki oranı cildi soymaya yararken özellikle %8 e kadar oranlardaki laktik asit cildi nemlendirmeye yarar. Peki laktik asit ciltte hangi amaçlarla kullanılır.


Sivilceler ve Laktik Asit


Laktik asit sivilceleri kurutan oldukça etkili bir asittir, zaten sivilce karşıtı bakımda laktik asitten özellikle yararlanılır. Laktik asitin nemlendirici, cilt soyucu, dengeleyici ve anti mikrobik anti mantarik özellikleri bulunduğu için bilhassa sivilceler üzerinde mikrop kırıcı bir etki yapmaktadır. Cilt soyucu özelliklerinden dolayı, ciltteki ölü deriyi atmaya yarayan laktik asit, cildi rahatlatır. Dengeleyici olaraksa cildin kendi dengesini bulmasına yardımcı olan bir asittir laktik asit.

laktik asitin siyah noktalar üzerinde kullanımı bir hayli popülerdir. Tam bir siyah nokta düşmanı olan laktik asit özellikle biraz glikolik ve biraz salisilik asitle güçlendirildiğinde siyah noktaları cilde dar etmektedir. Siyah noktalar için %5 laktik asit %5 glikolik asit ve %2 salisilik asitli çözeltiler hazırlanmaktadır.

laktik asit cilt bakımıCilt Lekeleri Laktik Asit


Cilt lekelerini üreten melanin pigmentleri üzerinde etkileri kanıtlı bir maddedir laktik asit. Sadece leke oluşumunu azaltmakla kalmaz, oluşmuş lekeleri de yokeder. Cilt lekeleri için Laktik asit genellikle güzellik merkezlerinde süt peelingi olarak adlandırılan kimyasal peeling uygulamalarında kullanılır. Bu peeling için %60 ve daha yukarı oranlı bir laktik asit çözeltisi veya %40 laktik asit %20 glikoilk asit çözeltisi peeling olarak uygulanır. Ciltteki soyulmayla birlikte cilt lekeleri ortadan kaybolur.

Güneşin yoğun olduğu yaz aylarında %10 laktik asitle geceleri cildinizi silmek ve ardına yüzünüzü yıkadıktan sonra c vitamini sürüp uyumak cilt lekelenmelerini oldukça azaltır.

Uçuk Bakımında Laktik Asit


Laktik asit uçuğa neden olan "herpes simplex" virüsüne karşı oldukça etkilidir. Eğer kronik uçuk problemleriniz varsa %40 oranında laktik asitle bakım yaparsanız uçukların büyük oranda yokolduğunu göreceksiniz. Uçuk bakımında tıbbi yardım almanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Ayrıca uçuklar için laktik asitle birlikte çay ağacı yağı da kullanabilirsiniz.


Laktik Asit Dudak Peelingi


Dudaklarınıza peeling yapmak için laktik asitten yararlanabilirsiniz. Özellikle şekerli veya kahve içerikli peelingler yapıyorsanız, peelinginiçerisine 2-3 damla saf laktik asit damlatırsanız peelinginiz çok daha iyi ve hızlı sonuçlar verir.

 

cilt bakım laktik asitBatık İzleri Laktik Asit


Batık izleri için en mükemmel ürün laktik asittir, zaten batık izleri için yapılan kozmetik losyonlar ve bakım ürünleri laktik asitle yapılır. Bacaklarınızda ağda ve epilatörden dolayı oluşan batık izleri aslında kılın içeri doğru deri altına büyümesidir. Bu yüzden kimyasal peeling ajanları kullanabilirsiniz. Bu ajanlardan en etkilisi laktik asittir. Eğer laktik asit ile bir tonik hazırlarsanız batık izleri ve lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Batık izleri için hazırlayacağınız karışıma %3-4 oranında salisilik asit ilave ederseniz daha verimli sonuçlar alırsınız.

Laktik asit ve cilt bakımı ile ilgili yazacaklarım şimdilik bu kadar. Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Laktik Asit Cilt Bakımı
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş