Cilt Lekelerine Laktik Asit

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
cilt lekeleri geçirme laktik asitSiz değerli okurlara cilt lekelerine laktik asit uygulaması nasıl gerçekleşir konusunda gerçekleştirdiğim araştırma yazımı sunuyorum. Hazırladığım makaleyi cilt lekelerine laktik asit nasıl uygulanır sorusuyla meydana getirdim fakat laktik asit nedir , cilt lekesi neden oluşur , nedir , tedavisi , nasıl geçirilir , laktik asit cilt lekesine iyi gelir mi sorularıyla da makalemi destekledim.Laktik asitle uygulanan uygulamalar sayılmakla bitmiyor elbette. Ben bu nokta da en popüler konulardan olan cilt lekelerine laktik asit uygulamasını inceledim. Öncelikle şunu belirtmek isterim makalemi internette bulunun bilgilerden ve bazı uygulama gerçekleştiren insanların beyanlarından doğru oluşturdum. Amacım asla cilt lekelerinize laktik asit uygulayın , şu siteden de laktik asit alın gibi reklam amacı gütmemektedir. Yazımı oluşturma amacım cilt lekelerinin tedavisinde popüler olan lakti

k asit tedavisini enine boyuna incelemek , irdelemek. İyi okumalar dilerim.

Cilt Lekeleri Neden Oluşur?


   Cilt lekeleri, melanin pigmentinin ciltte birikmesiyle oluşmaktadır. Dikkat edilmezse daha geniş alana yayılabilecek ve koyulaşabilecek olan cilt lekeleri çeşitli sebeplerden dolayı oluşmaktadır.





  • Uzun süreli olarak güneşe maruz kalmak,
  • Kullanılan bazı ilaçlar,
  • Organik olmayan bronzlaşmalar,
  • Zararlı kimyasallar içeren makyaj malzemeleri,
  • Kalıtsal sebepler cilt lekelerine sebep olmaktadır.


Cilt lekeleri denilince akıllara ilk yüz bölgesi gelse de boyun,dekolte bölgesi,eller ve güneşe maruz kalan tüm vücut bölgelerinde oluşabilmektedir.


Cilt Lekelerinde Laktik Asit Kullanımı


cilt lekelerine laktik asitli tedavi    Cilt lekelerinin tedavisinde bir çok alternatif uygulanabilir. Bunlardan bazısı medikal yöntemler,bitkisel yöntemler ve maskelerdir. Lazer tedaviler,Kimyasal peeling,Enzimatik Peeling,Mezoterapi gibi yöntemlerle cilt lekeleri giderilebilmektedir. Evde yapılabilecek basit uygulamalar da bu lekelerin açılmasına yardımcı olurlar.

    Asidik özellikli kimyasal ürünlerle cilde peeling yaparak lekelerde kurtulmak ya da bu lekeleri hafifletmek mümkün. Cilt lekelerinin oluşumuna sebep olan melanin pigmentinin üzerinde etkili olduğu bilinen laktik asit,hem cilt lekelerinin oluşumunu önler hem de bu lekelerin görünümünü hafifletir. Genellikle kimyasal peeling uygulamalarında güzellik merkezlerinin kullandığı laktik asit, düşük konsantrasyonlarda evde de kullanılabilmektedir.

     Cilde hızlı nüfuz etmesi ve cildi yenilemesi etkisiyle cilt lekelerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Çeşitli çözetilerle laktik asitlerin birleştirilmesiyle tonik yardımıyla cildi temizleyerek kullanılabilir. Düşük konsantrasyonlarda bir pamuk yardımıyla lekeli bölgelere sürülüp 5 - 10 dakika içerisinde bölgeyi temizleyip,soyma etkisi yaratana kadar belli sürelerde uygulanabilir. Geçici kızarıklıklar oluşması muhtemeldir.

     Laktik asit kimyasal peelinglerde kullanılarak cilt soyulmasını arttırıcı etki sağlanır. Bu hücre yenilenmesini hızlandırır,derinin üst tabakası soyularak pürüzsüzleştirilmesi sağlanır. Oldukça faydalı bir tedavi yöntemidir.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Lekelerine Laktik Asit
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş