Sivilcelere Laktik Asit

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Siz değerli okurlarım için hazırladığım yazı da sivilcelere laktik asit incelememi aktaracağım. Sivilce nedir , laktik asit sivilce geçirir mi , sivilceli bölgeye laktik asit nasıl uygulanır gibi sorularla makalemi destekledim.  Laktik asit bir sürü cilt problemine iyi geldiği gibi sivilcelere de iyi geliyor hatta sivilcelerin kökünü kazıyor. Sivilcelere uygulayacağınız salisilik asit içeren toniği nasıl hazırlayacağınız da yazımın sonunda belirttim. İyi okumalar dilerim.

Sivilce Tedavisinde Laktik Asit Kullanımı


     Süt asiti olarak da bilinen laktik asit cildi nemlendirme,sıkılaşma ve pürüzsüz görünüm yaratma, peeling görevi yaparak cildi ölü hücrelerden arındırma gibi etkilerinin yanı sıra sivilceler üzerinde de tedavi edici etkiye sahiptir. Cilt bakımı için hidroksi asitlerin kullanımı, Cleopatra dönemine kadar dayanmaktadır. Cleopatranın yüzüne ekşimiş süt sürerek güzelliğini koruduğu koruduğu söylenmiştir.




     Cilt üzerinde kontrollü bir şekilde cildi soyma görevi yaparak kan dolaşımını sağlayıp, cildi nemlendirmeye yardımcı olan kimyasal peeling işlemi sivilceleri kurutmaya yardımcı olur. Laktik asidin nem dengeleyici, anti mikrobik ve mantarik özelliklerinin bulunması sebebiyle peelinde kullanılması sivilceler üzerinde mikrop kırıcı etki yaratmaktadır.


     Birçok dermokozmetik ürünlerin içinde bulunan laktik asit,cilt soyucu etkisi sebebiyle cildi rahatlatan laktik asit cildin nem dengesini bulmasına yardımcı olur. Bu yüzden yağlı ciltlerde fazla yağın sebep olduğu sivilceler için faydalıdır. Gözenekleri temizleyerek cildin temiz kalmasını sağlayarak sivilcelerin yeniden oluşumunu engeller.

     Glikolik asit ve salisilik asitle birleştirilerek tonik haline getirip kullanılabilir. Tek başına ya da tonik haline getirildikten sonra bir fırça ya da pamuk yardımıyla sivilceli bölgeye sürülür bir müddet sonra bol suyla yıkanabilir. Ciltte yaralı bölge varsa o bölgeye asla uygulanmamalıdır. Ciltte geçici hassasiyete ve kızarıklığa sebep olabilir. Kullanıldıktan sonra güneşe karşı yüksek faktörlü kremler kullanılması gerekir.

Sivilce Geçiren Salisilik Asitli Tonik


Sivilcelerinizin kökünü kazıyacak olan bu tonik öyle saçma sapan ot çer çöple yapılmıyor hepsi gayet bilimsel maddeler. Şimdi tonik için gerekli maddeleri aktarıyorum;


  • 100 ml kolonya
  • 100 ml lavanta suyu
  • 20 ml laktik asit %60
  • 20 ml glikolik asit %40
  • 10 gr salisilik asit
  • 10 gr b3 vitamini (niyasin)
  • 10 ml biyosülfür 
  • 20 gr çinko oksit


Toniğin hazırlanması, bir şişeye doldurduğunuz 100 ml kolonyaya, 10 gr salisilik asiti ilave edin, bu karışımı iyice çalkalayın. Bu kolonyalı karışıma 10 ml biyosülfürü ilave edip iyice çalkalayın. Daha sonra başka bir kaba koyacağınız 100 ml lavanta suyunun içerisine laktik asit %60, glikolik asit %40, 10 gr b3 vitaminini ilave edip iyice çalkalayın. En sonunda bu iki karışımı yani kolonyalı ve lavanta sulu karışımları büyük bir şişeye ilave edip iyice çalkaladıktan sonra içerisine 20 gr çinko oksit ilave edin ve karışımı iyice çalkalayın. Çinko oksit erimez karışımda beyaz olarak duracaktır.

Bir hafta boyunca her akşam yüzünüzü yıkamadan önce elde ettiğiniz toniği iyice çalkalayarak cildinize sürün ve 5 dakika sonra yıkayın. Bir hafta geçtikten sonra 3 günde bir toniği kullarak cildinizdeki sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Şİmdi nasıl bu kadar kesin konuştuğumu soracaksınız. Çünkü ben dahil bir çok insanda çok başarılı sonuçlar verdi bu tonik. Ayrıca sadece sivilcelere değil sivilce izlerini de geçirici etkileri var. Nasıl mı?

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilcelere Laktik Asit
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş